Pomoc Ukrajine

Mesto prináša na samostatnej stránke informácie o možnostiach pomoci Ukrajine a ľuďom utekajúcim z Ukrajiny - možnosti finančnej a materiálnej pomoci, dobrovoľníctva, ako aj možnosti ponuky ubytovania pre utečencov. Zverejňujeme aj zápisnice zo zasadnutí krízového štábu.

pomoci Ukrajine list 1        pomoci Ukrajine list 2        pomoci Ukrajine list3

Formulár - Ženy ženám


Máte záujem o preplatenie nákladov

Poskytovanie príspevku za ubytovanie osôb s udelených štatútom dočasného útočiska upravuje aktuálna novela zákona o azyle účinná od 7. júna 2022. Príspevok ubytovateľom vyplácajú samosprávy z prostriedkov poukázaných z ministerstva vnútra. Podrobnosti a postup pri vyplácaní príspevku za ubytovanie upravuje novelizované nariadenie č. 218/2022 vlády. Od 1. októbra 2022 sa výška príspevku zvýšila, vyplácať sa bude do 31. mája 2023.  

Výška príspevku za ubytovanie sa vypláca v závislosti od veku ubytovaných osôb, pričom za maloleté osoby do 15 rokov je príspevok vyplácaný v polovičnej výške.  

AKTUÁLNE INFORMÁCIE nájdete aj na https://www.minv.sk/?prispevok-za-ubytovanie

Mesačné výkazy FO (vzor)

Mesačné výkazy PO (vzor)

Informácia pre odídencov

Informácie o predĺžení príspevku za ubytovanie odídencov


Materiálna a finančná pomoc

V prípade, že chcete a môžete pomôcť kontaktuje Arcidiecéznu charitu Košice.

Pitná voda pre deti a rodiny

Priehrada Kachovka na Ukrajine bola zničená 6. júna a zaplavila viac ako 40 miest a obcí. Státisíce ľudí na juhu Ukrajiny prišli o zdroj pitnej vody, a preto sa po celom svete organizujú rôzne zbierky a hľadajú sa formy humanitárnej pomoci, ktorá by pomohla zmierniť následky tohto nešťastia.
Pomôcť môžete aj kúpou balíčka ZDRAVÁ VODA https://www.unicef.sk/dpz/zdrava-voda/


Záznamy zo zasadnutia Krízového štábu Mesta Michalovce