Podpora administratívnych kapacít pre UMR MFO Michalovce

Identifikácia projektu:

Operačný program: IROP
Spolufinancovaný fondom: Európsky fond regionálneho rozvoja
Prioritná os: 8. TECHNICKÁ POMOC – REACT-EÚ
Cieľ: Podpora vytvorenia siete regionálnych centier MIRRI SR
Výzva: IROP-PO8-SC81-2022-95

Prijímateľ: Mesto Michalovce
Schválený nenávratný finančný príspevok: 28 395,66  €   
Termín realizácie projektu: máj 22 – december 23 

Zmluva o NFP

              Logá EÚ IROP a MIRRI SR

Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 

Ciele a aktivity projektu:

Cieľom projektu je navýšiť odborné administratívne kapacity na realizáciu činností regionálneho a miestneho územného rozvoja pre UMR MFO Michalovce.

Mesto Michalovce vytvorilo spolu s jedenástimi okolitými obcami územie udržateľného mestského rozvoja (ďalej len „UMR“) pod názvom Mestská funkčná oblasť Michalovce (ďalej len „MFO MI“). Súčasťou územia sú okrem mesta Michalovce aj obce Čečehov, Krásnovce, Lastomír, Petrovce nad Laborcom, Pozdišovce, Suché, Trnava pri Laborci, Vinné, Zalužice, Zbudza, Zemplínska Široká.

Zapojením sa do UMR MFO MI vyvstala potreba vytvorenia Integrovanej územnej stratégie ako nového spoločného rozvojového dokumentu, ktorý bude obsahovať integrované územné investície (ďalej len "IUI) ako základný článok rozvoja mesta. Príprava a realizácia jednotlivých IUI je komplexný a administratívne náročný proces, preto mesto Michalovce rozšírilo odborný tím pre podporu prípravy a realizácie uvedených procesov.

V rámci UMR MFO Michalovce bola vytvorená Kooperačná rada, ktorej hlavnou úlohou je predkladanie, schvaľovanie, prípadne vyradenie projektového zámeru v rámci UMR MFO MI, zároveň pripravuje, schvaľuje, riadi implementáciu, monitoruje a hodnotní časť Integrovanej územnej stratégie týkajúcu sa UMR MFO MI. Kooperačná rada je tvorená zástupcami mesta, zástupcom akademického sektora, zástupcom podnikateľského sektora, zástupcom neziskového sektora, zástupcom štátnej správy, zástupcom samospráv obcí UMR MFO MI a koordinátorom VÚC Rady partnerstva.