Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám 2014 - Terra Incognita

Program: Terra Incognita
Donor: Košický samosprávny kraj
Schválená dotácia: 4 500 €

 

Logo TI

Sme partner programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita

 

Podujatie pod názvom Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám je pokračovaním jedného z TOP podujatí Terra Incognita, konkrétne Festu Dupľa, organizovaného v roku 2013. Program Terra Incognita je geograficky zameraný na celý Košický kraj. Jeho dlhodobým cieľom je zvýšenie kvality života a návštevnosti Košického kraja prostredníctvom rozvoja kultúry, športu a voľnočasových aktivít a cestovného ruchu. Miestom realizácie michalovského podujatia je pešia zóna v centre mesta Michalovce, tribúna pri  Mestskom úrade a veľká sála Mestského kultúrneho strediska. 

Podujatie odštartuje v piatok 05.09.2014 hudobno – zábavným programom so známymi Michalmi a Michaelami, ktorý je zostavený atraktívne a zaujímavo pre všetky vekové kategórie. Vystúpia v ňom známi Michalovia, Michaely, každý divák s uvedeným menom bude mať vstup na podujatie zdarma. Sobota 06.09.2014 sa začne registráciou nositeľov mena Michal, Michaela, Mike, Michael, Miquel... ktorí sa budú snažiť prekonať minuloročný pokus o zápis do Knihy slovenských rekordov o najväčší počet nositeľov tohto mena na jednom mieste.  Ten v roku 2013 dosiahol počet 413 Michalov a Michael na Námestí Osloboditeľov. Veríme, že tento rok bude účasť Michalov a Michael ešte vyššia.

Holubki, zemplínske jedlo, budú stredobodom sobotného súťaženia v ich príprave, jedení  a porovnávaní. Zároveň budú pripravené na ochutnávku pre okoloidúcich. Pre milovníkov histórie bude súčasťou organizovaných akcií obľúbené podujatie „Špacirky po varošu“ – netradičné spoznávanie histórie mesta. Sobotný večer bude vyčlenený pre nositeľov mena Michal – Michaela, ktorí sú presvedčení o tom, že svojimi schopnosťami a talentom dokážu zabaviť a zaujať ostatných návštevníkov. 

Program podujatia:

05. 09. 2014 – piatok - 17:00 MsKS

Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám - veľký hudobno – zábavný program, v ktorom vystúpia známi Michalovia a Michaely – speváčka Michaella, Michal Červienka a dalšie známe osobností z oblasti kultúry, športu apod.

06. 09. 2014 – sobota - od 10:00 pri MsÚ

Registrácia Michalov a Michael – pešia zóna mesta Michalovce

Prehliadka nositeľov mena Michal – hra na rôzne nástroje a vystúpenie folklórnych skupín

„Špacirki  po varošu“ - 10:00 - 12:30 - zraz pred MsÚ - netradičné spoznávanie histórie mesta

Súťaž vo varení holubkov spojená s ochutnávkou – pešia zóna mesta Michalovce
Pokus o zápis do SKR o čo najväčší počet Michalov a Michael na určenom mieste

Záverečný program - 14:00 - Tribúna pri MsÚ vystúpenia najlepších umelcov – amatérov (Michalov), vyhlásenie výsledkov súťaže vo varení holubkov, vyhlásenie výsledku pokusu o zápis do SKR, vystúpenia jednotlivcov a kolektívov - Mihaľová Kristína live band a Michal Fedor

Pozrite si plagáty podujatí:

Plagát č.1 - Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám

Plagát č. 2 - TOP Podujatia Terra Incognita v roku 2014 a zľavy počas michalovského podujatia

Mesto Michalovce je zároveň vstupnou bránou do rekreačných oblastí Zemplínska Šírava a Morské oko, ktoré môžu návštevníci podujatia navštíviť po skončení podujatia, resp. počas víkendu. Priamo v meste sa nachádza množstvo historicky príťažlivých miest, ktoré budú prezentované aj počas programu „Špacirky po varošu“. V historickom centre mesta sa napríklad nachádza rotunda, najstaršia stavba v regióne Zemplína. Ďalšou zaujímavou lokalitou je Hrádok kde sa nachádza mauzóleum grófskej rodiny Sztárayovcov, židovský cintorín, či cintorín Červenej armády a hvezdáreň. Bližšie informácie týkajúce sa okolia Michaloviec Vám priblíži stránka www.dolnyzemplin.sk

 

Logo KSKLogo mesta Michalovce

Toto podujatie bolo realizované s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja z programu Terra Incognita

 

Pozrite si fotogalériu z podujatia

Fotogaléria z podujatia Špacirky po varošu